Aktuellt

2017

Våren 2017 har varit väldigt spännande! Fyra premiärer. Varav TVÅ nyskrivna musikaler, plus en ”nygammal” musikal och en väldigt spännande pjäs.

Malmö Opera hade efter fyra års arbete äntligen Göthe och Karl-Gerhard premiär (Jag blir nog aldrig bjuden dit igen). Nu efter en stor turné o Skåne och sydsverige så blev det succé! Jättefina recensioner. Fulla hus. Vad mer kan man begära? Kanske en extrainsatt föreställning på stora scenen, det blev det. Text; Erik Fägerborn.

Nästa premiär blev Doria. Musikalen utifrån Oscar Wildes bok. Den spelades en intensiv vecka på Lunds stadsteater med de fantastiska eleverna på Lunds Dans och Musikal Gymnasium på scenen. Tillsammans med Ola Hörling.

Sedan en nypremiär, Freuds Cigarr nu för första gången på engelska. Jonas Nerbe har återigen överträffat sig själv och kör den nu på nytt språk.

Fjärde premiären var MaktMoomsteatern. Skriven av ensemblen tillsammans med regissör Helena Röhr så blev det en mycket speciell och stark föreställning. Alla fick sina scendrömmar gå i uppfyllelse, min var att spela trummor. Det fick jag!

Arbetet med Camera, musikalen om Ingrid Bergman går vidare mot premiären på Östgötateatern! Tillsammans med Staffan Aspegren.

 

 

2016

Året har börjat lugnare än förra året, som tur är. Tid för tankar och planer. Just nu jobbar jag med två pjäser till Moomsteatern. Kaspar Hauser ska ha premiär i 5 mars och ska spelas för barn. Drömspel ska ha premiär i början av juli i Cardiff. I samarbete med Peller Öhlund och Nina Jämth.

Musikalen för Malmö Opera har fått ett namn, ”Jag blir nog aldrig bjuden dit igen”. Den handlar om Göthe och Karl-Gerhard och Sverige kanske första regnbågsfamilj. Version 1 är klar sedan länge, nu stundar readings och work-shop och omskrivningar. Dessutom skriver jag arren. Premiär februari 2017.

Camera, musikalen om Ingrid Bergman rullar vidare. Det blir en reading till i början av juni på Spira i Jönköping. Mer nyheter kommer efter hand.

Hösten har mycket av tiden gått till att på rekordfart skriva Doria, tillsammans med Ola Hörling. En musikal utifrån Oscar Wildes bok Dorian Greys porträtt, där vi vänt på nästan alla könen och förflyttat allt till nutid och en modevärld. Beställd av Lunds Dans och Musikalgymnasium i Lund.

 

Föregående år

 

2016

 

2015

 

2014

 

2013