Connect/disconnect

Akt 1, text Ola Hörling/Jan-Erik Sääf. Akt 2, Text Owen Robertsson. Musik Jan-Erik Sääf.

Mitt första Broadwayäventyr!

HANDLINGEN

Akt 1, The personal ad. Om två längtande singlar som möts via en kontaktannons. Som alla romantiska komedier så slutar den lyckligt.

Akt 2. The beginning of the end. Två andra personer. Vi möter dem hos skilsmässoadvokaten. Så småningom förstår vi att orsaken är att han har en hemlighet, han är heterosexuell men har en förtryckt önskan klä sig i kvinnokläder.

FORMAT

Två akter. En kvinna och en man på scen. Orkester piano eller uttökat med en blåsare/komp.

HISTORIK

Kontaktannonsen har spelats mycket genom åren men är bara en enaktare. Rick Jacobs, en regissör från New York ville göra den till en tvåaktare. Först lät vi Owen Robertsson översatta den och anpassa den till en anglosaxisk miljö. Andra akten skrev Owen och jag  tillsammans. Först testade vi den på en reading i London. Ljudinspelningen är därifrån. 2009 var den med i Midtown International Theater festival i New York och spelade 8 föreställningar på en liten off Broadwayteater.

Med oss hade vi två Broadwayartister, Derek Keeling, som gjort huvudrollen i Grease och Heather Laws som varit med i Company och gjort huvudrollen i Cabaret. Lite coolt!

MUSIK

Demo från en work-shop vi gjorde i London några år tidigare med två West end artister.

Bitter, better. May och Barry grälar. (akt 2)