Camera

Uppdateras

Manus Staffan Aspegren, sångtext & musik Jan-Erik Sääf

HANDLING

Ingrid Bergman, en kvinna som 1948 har allt. Den kanske mest kända kvinnan i USA med stora roller som Casablanca bakom sig, en Oscar, dessutom en förebild med högutbildad man och dotter. Då går hon och ser en film, vad som nu kanske skulle varit en indiefilm från Iran och hennes liv blir aldrig samma. Filmen var Rom öppen stad av Roberto Rosselini.

Därefter följer en berättelse ganska nära sanningen om en kvinna som lämnar allt. Hur hon på resan finner sig själv och samtidigt, som vi ser det, blir en viktig pusselbit i kvinnans frigörelse. Efter henne kom Marylin, sedan Bette Midler, Madonna, Lady Gaga, Beyounce…

HISTORIK

Premiären på Östgötateatern, 2018, närmar sig. Men det har varit en lång resa. 2013 gjorde jag en stor tribute-konsert till mig själv, till den beställde jag två sånger till en musikal jag ville göra. Staffan Aspegren hörde och gillade de två sångerna som framfördes av Gunilla Backman och Christer Nerfont. Nu efter 3 readings och 1 tre veckors work-shop så börjar vi närma oss en premiär.

FORMAT

En tvåakters musikal. Fem roller och ensemble. Till Norrköping blir det en orkester på 10.

MUSIK