Du Nya!

Manus, sångtexter och musik av Jan-Erik Sääf

Handling

Det började som ett engagerat facebookinlägg i form av en sång. Snart växte det ut till en betraktelse över Sverige idag, utifrån aktuella frågor.
Ofta utgår texterna från fakta som i ”Dom är extremister”. Enligt World Values Survey är vårt ”landet lagom” världens mest extrema land vad gäller värderingar. Så de saker vi tar för givet, som frihet och demokrati, är ju globalt sett inte alltid så självklara. Andra utgår från nutidsfrågor som vad är skillnaden mellan skrämmande och farligt? Andra titlar är Filterbubbla, Misstänksamhet-ett drama i tre scener och Vad skulle Hans Rosling ha sagt?

Från pianot, vid mikrofonen blir de här ämnena till underhållande sånger genomsyrade av humor och humanism. Kanske blir det till och med allsång? Som ram till föreställningen är vår gamla nationalsång som i finalen får en rykande ny text.

Reaktioner från publiken; ”Jag var helt omtumlad efteråt, många nya tankar”. ”Demokratin behöver detta”. ”Otroligt underhållande och skarpt!”

Programtext

En solokabaré av och med Jan-Erik Sääf.

Den handlar om bilden av Sverige. Med skarpa texter om demokrati, filterbubblor, fördomar, Anders Hansen, mm som avslutas med en ny text till nationalsången!  

Passar bra som en hemma-hos-föreställning.

Ytterliggare media

Teaser. En typisk hemma hos-föreställning. Västra Hamnen Malmö hos Arwidssons.