Farväl Peter Pan

Manus, sångtexter & musik, Jan-Erik Sääf.

Handling

Wendy 19 år, en typisk ”duktig flicka” av idag som håller på att bränna ut sig för att uppfylla omvärldens krav. Hon längtar att få träda in i vuxenvärlden. En spännande nytolkning av J M Barries klassiska bok.

När historien börjar ska hon få sitt avgångsbetyg från gymnasiet. Då tvingar lillasyster Michaela henne tillbaka till Landet Ingenstans. Peter Pans liv är i fara och bara Wendy kan rädda honom. Men Wendy har glömt allt om Peter Pan och flyga kan hon absolut inte. Wendys minne väcks långsamt vid mötena med Bastarderna, Piraterna och alla de andra i Landet Ingenstans. När hon så upptäcker de mystiska Tick & Tack och förstår hur de planerar att förstöra landet, beslutar hon sig för att stanna och rädda det. Tick & Tack med sitt magiska dån (avlägset likt en skolklocka) tvingar alla i landet in under tiden. Där tappar de all lust till lek och blir robotar. Hon kämpar men Tick & Tack vinner över alla på sin sida och Peter Pan dör. Wendy förstår att allt händer i hennes egen fantasivärld och den kan hon själv styra över. Hon tar över, säger att hon älskar Peter och aldrig kommer att överge honom. Lite magiskt stjärndamm och Peter lever igen. Nu blir det äntligen en fest. Wendy säger farväl. I musikalens sista takter lyfter Wendy och flyger därifrån!

Låtar

Han som alltid vann - live Teater Lukkan med Henrik Danielsson

Rädda Landet Ingenstans - live Teater Lukkan med Lina Hofvander

Farväl Peter Pan, repris - live Teater Lukkan med Lina Hofvander

Ingen vill ha mig -live Teater Lukkan med Loppa Therese Myhrstad

Format
Musikal i två akter. 40 roller, cirka 15 personer behövs. Orkestern 10.
Historik
Lunds kommun gav Teater Lukkan i uppdrag att göra en föreställning som milleniumpresent till alla Lunds mellanstadiebarn. 8:e mars år 2000 hade vi premiär i Folkets Park. Den har därefter spelats i en fem, sex olika uppsättning runt om i Sverige.

Jonas Oscarsson regi, Martin Palmqvist koreografi & scenografi och Jeanette Adner som sånginstuderare.

Ytterliggare media