Jag blir nog aldrig bjuden dit igen

slide_jag-blir-nog-aldrig-bjudenUppdateras

Manus & sångtext:Erik Fägerborn,

musik: Jan-Erik Sääf

 

 

HANDLING

Göthe var 16 år när han första gången mötte sin stora idol Karl Gerhard. Han blev snart engagerad som Karl Gerhards sekreterare och allt i allo. Det blev början på en komplicerad kärlekshistoria som fick pågå i det fördolda; homosexuella relationer var olagligt. Efter att de glidit isär var Göthe fortsatt djupt engagerad i Karl Gerhards artistliv och som förälder till deras adoptivdotter Fatima.

HISTORIK

Erik hade idéen. Det gjordes en visning på Malmö Opera med Eriks texter och musik ur kupletterna. Det fattades något som kuppletterna inte har, musikdramatik. Jag blev inkopplad. Det blev en lång resa med två visningar till och många omskrivningar. Tuff men bra hjälp från Stina Ancker när hon kom in som regissör.

Så blev det efter fyra års arbete äntligen  premiär. En stor turné i Skåne och sydsverige. Jättefina recensioner. Fulla hus. Vad mer kan man begära? Kanske en extrainsatt föreställning på stora scenen, det blev det.  Så det måste beskrivas som en succé. Läs på Malmö Opera mer om uppsättningen.

FORMAT

En tvåakters musikal. Fem roller och en orkester på fyra.

MUSIK